Η διοργάνωση

Η GRecoACTE αποτελεί ένα γεγονός σύνδεσης της τέχνης, του πολιτισμού και του τουρισμού.

• Την ιδέα για την δημιουργία της και την επιμέλεια έχει ο Εικαστικός Καλλιτέχνης-καθηγητής Γιώργος Τσιντανέλης με χορηγό διοργανωτή το Sp VivArte .
• Δημιουργήθηκε για να υλοποιεί και να προωθεί δράσεις πάνω στο τρίπτυχο σύγχρονη τέχνη , φύση και παράδοση.
• Στοχεύει στην προβολή του κρυμμένου ελληνικού θησαυρού, την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

• Θέλοντας να γίνει καινοτόμο παράδειγμα εξισορρόπησης των πιο ακραίων περιφερειακών ανισοτήτων, η GRecoACTE παρουσιάζεται στο κτήμα VivArte Nature, το οποίο έχει συλληφθεί ως ένα καταφύγιο τέχνης. Ένας δρυμός πολιτισμού στην απόλυτη φύση και στα εγκαταλειμμένα χωριά της περιοχής του Κάβο Ντόρο στην Νότια Εύβοια.

Η πρώτη ύλη της GRecoACTE αντλείται μέσα από δυο πηγές :
1)Την πλούσια και μοναδική στον κόσμο ελληνική ιστορία και πολιτισμό, τους μύθους, τα αμέτρητα ήθη και έθιμα, τη λαογραφία, τις εθιμικές επιτελέσεις και τις τοπικές δεξιότητες και τελετουργίες.
2) Την δύναμη της τέχνης και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Η GRecoACTE προβάλλει με ευρηματικό τρόπο την νέα σχέση σύγχρονης τέχνης και παράδοσης κτίζοντας τις δράσεις της προς όφελος του τουρισμού.

Στόχο έχει:
• Να καθιερωθεί στο τουριστικό γίγνεσθαι ως μία διεθνή γιορτή συνάντησης δικτύων με κοινό ενδιαφέρον την τέχνη και τον πολιτισμό.
• Να εδραιώσει μία νέα αντίληψη στον ορισμό του πολιτιστικού τουρισμού.
• Να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της διακρατικής μετακίνησης των ατόμων και από παθητικοί τουρίστες της μάζας να γίνονται ταξιδιώτες νέων βιωματικών εμπειριών και ανταλλαγής ιδεών.

Την ιδέα και επιμέλεια έχει ο Εικαστικός Καλλιτέχνης-καθηγητής Γιώργος Τσιντανέλης

Ο Γιώργος Τσιντανέλης έχει κάνει σπουδές στα εικαστικά, ιστορία της τέχνης, αρχιτεκτονική, φωτογραφία και κινηματογράφο.

Από την δεκαετία του 90 εστιάζει στην ιδέα της σύμπραξής των τεχνών οργανώνοντας σχολές και διδάσκοντας τέχνες στην Αθήνα και τον Πειραιά. Μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. από το 1995 συμμετέχει σε εκθέσεις πάνω στη ζωγραφική, την αρχιτεκτονική και το design.

Εδώ και χρόνια εργάζεται για την δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου συνεύρεσης ατόμων με καλλιτεχνικές αναζητήσεις, που θα λειτουργεί σαν θερινό καταφύγιο τέχνης και πολιτισμού.

Την διοργάνωση έχει το sp VivArte

Το κέντρο τέχνης sp VivArte εκτός από workshop και τα σεμινάρια που διεξάγει, λειτουργεί ως πάροχος δράσεων τέχνης και πολιτισμού με επίκεντρο τα εικαστικά. Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται για την προβολή της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Η δομή, οι δράσεις και η λειτουργία του στηρίζονται στο τρίπτυχο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ, ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

Απευθύνεται σε φιλότεχνους, αλλά και σε απλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να αναβαθμίσουν την παραμονή τους στην χώρα μας, να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες πνευματικής καλλιέργειας, σε ένα συναρπαστικό ταξίδι με ξεναγό τον πολιτισμό

Ο Τόπος είναι το κτήμα VivArte Nature

Το Vivarte Nature προσεγγίζει τη φύση μέσα από τα μάτια της τέχνης. Η αρχιτεκτονική του τοπίου, η γλυπτική, η ζωγραφική και το land art γίνονται τα εργαλεία στην επανεκτίμηση και αξιοποίηση του φυσικού τοπίου.

Η τέχνη με αυτό το τρόπο συμβάλει στην φιλοσοφική και πολιτισμική αντίληψη του περιβάλλοντος. Επανεξετάζει τις σχέσεις μας με τη φύση δημιουργώντας μια νέα “περιοχή” για ανθρώπινες δραστηριότητες

Kάντε την εγγραφή σας τώρα στο newsletter της GRecoACTE και ενημερωθείτε για τα νέα της εκδήλωσης.

Επιθυμώ να λαμβάνω νέα του GRecoACTE