Πρόγραμμα

Παρασκευή 22 Ιουνίου

Συμμετέχουσες χώρες:
Αλγερία – Στύρα /  Κύπρος – Ν.Εύβοια

10:30-11:30 – Υποδοχή και ξενάγηση στο πάρκο τέχνης και πολιτισμού

11:30-13:30 – Ο ΟΙΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση της κοινής μυθολογίας και ιστορίας του οίνου Ελλάδας – Κύπρου μέσα στο Δάσος του VivArte Nature, παρέα με τον Βάκχο, τις Mούσες και τις νύμφες των βουνών. Μια πρωτότυπη και interactive γευσιγνωσία από τα οινοποιία της Νοτίου Ευβοίας με αποφθέγματα αρχαίων Ελλήνων ποιητών.

13:30-14:00 – Έναρξη και παρουσίαση συνολικά του προγράμματος ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ.

14:00-16:30 – ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ( Με πρόσκληση)

Συμπόσιο στη φύση . Το αρνάκι των νομάδων, σύμβολο της Αλγερινής φιλοξενίας, συναντά το “κοκκίνι” της Ευβοίας. Συναισθήματα και γεύσεις της υπαίθρου σε ένα συμπόσιο γνωριμίας των τουριστικών σχέσεων των δυο χωρών με παράλληλη έκθεση φωτογραφίας Αλγερινών και Ελλήνων δημιουργών.

16:30 – Αναχώρηση

Σάββατο 23 Ιουνίου

Συμμετέχουσες χώρες:
Κανάριοι Νήσοι, Ισπανία – Αντιά Ευβοίας

12:00-13:00 – Υποδοχή και ξενάγηση στο πάρκο τέχνης και πολιτισμού

13:00-14:30 – Ο ΕΘΙΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
(Στο Καβοντορίτικο αλώνι)

H Iσπανική κιθάρα και το Ελληνικό Λαούτο, συνοδεύουν αυτοσχεδιαστικά ποιήματα της υπαίθρου του F. Lorca και Κ. Κρυστάλλη.
Τα Αντιά της Ν. Ευβοίας και η Gran Canaria της Ισπανίας ερμηνεύουν σφυριχτά ποίηση, επικοινωνούν πολιτιστικά με την πιο ιδιαίτερη γλώσσα στον κόσμο γεμίζοντας με σφυρίγματα τη Μεσόγειο.
Η σοπράνο Ανθή Κοτσώνη , ο Ισπανός κιθαρίστας Alejandro de Chacón και η Performer Sandra Pons Carreras κάνουν τη διερμηνεία του ιδιώματος στο κοινό με ήχους και χρώματα.
Χορευτικά σχήματα συμμετέχουν στο δρώμενο.

14:30-16:30 – Ελαφρύ γεύμα με παρουσίαση και προβολή των παραδοσιακών γεύσεων και τοπικών προϊόντων υπό την αιγίδα του Επιμελητήριου Εύβοιας

16:30 – Αναχώρηση

Κυριακή 24 Ιουνίου

Συμμετέχουσες χώρες:
Γαλλία – Κάρυστος, Ιταλία – Αλιβέρι

10:30-11:30 – Υποδοχή και ξενάγηση στο πάρκο τέχνης και πολιτισμού

11:30-14:30 – Ο ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πέτρα Καρύστου, τα μνημεία και τα κάστρα της περιοχής συνηγορούν σε μια νέα ταξιδιωτική δραστηριότητα περιπατητικού τουρισμού εξερεύνησης των θρύλων και των χαλασμάτων. Παρουσίαση έκθεσης σχεδίων και φωτογραφιών ξερολιθικών κτισμάτων και κάστρων από την Οξιτανική περιφέρεια της Γαλλίας και της Καρύστου στο VivArte Galerie.
Στη συνέχεια ο Ελληνικός και Ιταλικός αγροτουρισμός σε έναν διάλογο τεχνογνωσίας. Πρόγραμμα ανταλλαγής σπόρων από το Peliti Ευβοίας και μουσικό-θεατρικό Δρώμενο από την ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου. Ο ιππικός σύλλογος Καρύστου “Φίλλιποι » αναπαραστά στο art garden το παραδοσιακό όργωμα και σπορά. Το άλογο, το χαλινάρι και το ινίο που ακόμα απαντώνται στους αμπελώνες της ευβοϊκής Γης, γίνονται τα σύμβολα μιας καλλιτεχνικής δράσης.

14:30 – Αναχώρηση. Τέλος Εκδήλωσης!!!

Οι Συμμετέχοντες

Γιορτή

Στη Γιορτή

Οίνος

Στον Οίνο

Φιλοξενία

Στη Φιλοξενία

Προϊόντα

Στα Προϊόντα

Υπηρεσίες

Στις Υπηρεσίες

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ